Wspominałam niedawno, że podjęłam bardzo ważną decyzję w swoim życiu.
Wreszcie mogę się pochwalić.
Po raz kolejny zmieniłam pracę, ale liczę, że przez długi czas taka sytuacja się nie powtórzy 😉
Rozpoczęłam współpracę z Ryszardem Majewskim i jego Akademią Smaków.
Będę teraz miała okazję nauczyć się gotować 😉
W poniedziałek otworzyliśmy bistro, w którym serwujemy dania, wg. receptur Szefa Majewskiego.
Znajdziecie u nas kilka klasyków jak kurczak cytrynowy czy quesadilla w trzech wersjach smakowych, codziennie znajdziecie też propozycję dwudaniowego lunchu.
Zapraszamy na ul. Czapelską 23, tuż przy rondzie Wiatraczna.
Jesteśmy otwarci codziennie od 12.00 do 20.00.
Oprócz smakowitych dań w naszym bistro, proponujemy również organizację mniejszych i większych przyjęć, cateringi dla firm i osób prywatnych oraz warsztaty kulinarne.
Właśnie takimi warsztatami rozpoczęliśmy naszą współpracę 😉
Temat warsztatów to Kuchnie Świata.
Poniżej mała fotorelacja.
![]() |
Stół przygotowany do warsztatów. Brakuje tylko uczestników. |
![]() |
Zupa ugotowana, dania w piecu, a stół nakryty do kolacji. |
![]() |
Jednym z dań był kuskus z warzywami, który podaliśmy w takim naczyniu zwanym tadżin. Tadżin to naczynie, a także nazwa dań przygotowywanych w takim naczyniu. Pochodzi z Maroka. |
Jedną z przystawek były pyszne pierożki Won Ton ze szpinakiem i krewetkami,
ugotowane na parze w specjalnym, bambusowym koszu do gotowania na parze.
Na deser upiekliśmy pyszną baklawę.
Zmieściła się wszystkim, niektórym nawet z dokładką 😀
Zmieściła się wszystkim, niektórym nawet z dokładką 😀
Odwiedzicie nas?