Ten makaron przypomina mi stare dobre czasu.
Ciekawe, 偶e stary czasy s膮 zawsze dobre 馃槈
Ciekawe, 偶e stary czasy s膮 zawsze dobre 馃槈
W wakacje, przed czwart膮, maturaln膮 klas膮 odwiedzi艂am kilka fajnych miejsc.
By艂am np. w cudownym miejscu jakim jest Stacja Wolimierz w G贸rach Izerskich.
Nigdy nie zapomn臋 tego cudownego deszczu wywo艂anego india艅skim ta艅cem i koncertu jaki w czasie tej ulewy da艂 S艂oma i jego ekipa.
Wspania艂e czasy.
Ten makaron jednak przypomina mi wizyt臋 w Olsztynie, wcze艣niej tego samego lata, gdy Ma艂y, perkusista zespo艂u 艁膮ki 艁an zrobi艂 dla nas kolacj臋.
Pami臋tam, 偶e wtedy sos wydawa艂 mi si臋 za kwa艣ny, a dzi艣 za dok艂adnie to samo go ub贸stwiam. Bez dodatku 艣mietany by艂by bez wyrazu. Jak to si臋 smaki zmieniaj膮 馃槈
A wi臋c dzi艣 na wspomnienie lata 2003 dziel臋 si臋 z Wami przepisem.
Mam nadziej臋, 偶e Piotrek nie b臋dzie mia艂 mi tego za z艂e 馃槈
Makaron ze szpinakiem i pieczarkami
Sk艂adniki:
- 0,5 kg pieczarek
- paczka mro偶onego szpinaku
- ma艂y kubek 艣mietany 18%
- 偶贸艂ty ser
- du偶a cebula
- 3 z膮bki czosnku
- bazylia suszona
- s贸l, pieprz do smaku
- 2 艂y偶ki oleju
- 250-300 gram makaronu /wed艂ug mnie najlepsze jest fusilli czyli 艣widerki/
Posiekan膮 w pi贸rka cebul臋 podsma偶am na du偶ej patelni. Dodaj臋 pieczarki pokrojone w p贸艂plasterki, delikatnie sol臋 i sma偶臋 pod przykryciem.
Na mniejszej patelni sma偶臋 szpinak doprawiony czosnkiem.
Gdy pieczarki s膮 mi臋kkie doprawiam je bazyli膮. Dodaj臋 do nich gotowy szpinak.
Wszystko razem mieszam i doprawiam 艣mietan膮. Dalej delikatnie podgrzewam.
Przepis dodaj臋 do akcji: