Figa S-makiem w Indiach

Indie.
Będąc nastolatką marzyłam o odwiedzeniu tego
ciekawego kraju. No i udało się. Co prawda tylko wirtualnie, ale jednak w
Indiach można mnie spotkać.

W styczniu powołaliśmy Polskie Stowarzyszenie Blogerów i Vlogerów. Jednym z celów stowarzyszenia jest nawiązywanie współpracy z blogerami
i vlogerami z innych krajów.
Pierwszym międzynarodowy projekt stowarzyszenia to
artykuł prezentujący kuchnię polską dla magazynu SALT, wydawanego przez hinduskie
stowarzyszenie blogerów kulinarnych FBAI.
Artykuł powstał pod kierownictwem Agaty Piekut, a kuchnię
polską oprócz mnie komentowały: Agata Chmielewska i Renata Rusnak.
Oprócz krótkiego komentarza, w artykule umieszczono również
przepisy na polskie dania.

Ja zaprezentowałam przepis na świąteczne pierniki.
Przepis zaczerpnięty przeze mnie od Pana Pazio, ale jaki charakterystyczny dla
naszej kuchni. Zastanawiałam się jeszcze nad babką ziemniaczaną pochodzącą z
kuchni Warmii i Mazur, jednak pierniczki wygrały.

Przepisem na tą pyszną babkę ziemniaczaną chętnie się z Wami podzielę,
ale poczekam, aż skończą się młode ziemniaki, bo lepsza jest z takich trochę
już starszych.

Jeśli macie ochotę przeczytać jak widzimy współczesną
kuchnię polską to zajrzyjcie do magazynu SALT.

SALT
Zapraszam i życzę miłego czytania!

Więcej pyszności: